Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ολάντ και Σαμαράς συμφωνούν στην "Επαναδιαπραγμάτευση του Συμφώνου Σταθερότητας" !!!

Ο Ολάντ πρότεινε ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ του Συμφώνου Σταθερότητας !!!

Δεν ξέρουμε αν είναι καλό για τον Σαμαρά που ένας… Σοσιαλιστής, προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, αυτό που ξέρουμε είναι ότι μπορεί να βγει κάτι καλό για την Ελλάδα.
Ο λόγος φυσικά για τον μελλοντικό, όπως όλα δείχνουν, πρόεδρο της Γαλλίας, τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ ο οποίος προφανώς δεν έγινε ξαφνικά Νεοδημοκράτης, έγινε όμως… Σαμαρικός σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική για την κρίση.
Ο κ. Ολάντ, εκτός από την ανάπτυξη που μίλησε με θέρμη, πρότεινε και την ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ του Συμφώνου Σταθερότητας, καταθέτοντας τέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις
Συγκεκριμένα είπε πως εκλεγεί θα επιμείνει στο ότι:

Θα πρέπει να εκδοθούν ευρωομόλογα, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν άμεσα επενδυτικά προγράμματα στην ευρωζώνη, ενώ υποστηρίζει ότι η ΕΤΕπ θα πρέπει να αποδεσμεύσει περισσότερα κεφάλαια.
Παράλληλα, ο κ. Ολάντ προτείνει φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών για να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακά προγράμματα και να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται δομικά ευρωπαϊκά κεφάλαια.
Ο Ολάντ υποστηρίζει πως με τα σημεία αυτά συμφωνούν Ευρωπαίοι ηγέτες, χωρίς όμως να τους κατονομάζει, καθώς είναι αποτελεσματικά, ενώ το πρόγραμμα που προτείνει τιθασεύει το δημόσιο χρέος και μειώνει τα ελλείμματα.
Σε συνέντευξή του είπε επίσης ότι θέλει «να ελαφρύνει το φορτίο των Ελλήνων» δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στην ανάπτυξη. 
«Η Ελλάδα θα πρέπει να επανακτήσει ένα επίπεδο ανάπτυξης» είπε χαρακτηριστικά στην αναφορά του για τη χώρα μας.
«H κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη και θα γίνει περισσότερο αν μετά τις εκλογές δεν υπάρξει κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας» είπε ακόμα ο σοσιαλιστής υποψήφιος.
Αν διαβάζουμε καλά, κι αν μπορούμε να εμπιστευτούμε λίγο τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών, προτείνει ένα νέο Σύμφωνο Σταθερότητας που θα βασίζεται σε ευρωομόλογα και σε έργα ανάπτυξης. Το νέο Σύμφωνο θα προκύψει έπειτα από επαναδιαπραγμάτευση και, μάλιστα, αποκάλυψε ότι κι άλλοι ηγέτες της Ευρώπης συμφωνούν μαζί του.
Είπατε τίποτε;  
Αυτό που οι… Έλληνες Σοσιαλιστές δεν τολμούσαν να προφέρουν, αυτό που ο Σαμαράς έλεγε εδώ και δύο χρόνια, τώρα το λέει ξεκάθαρα ο Ολάντ.
Να δείτε που θα βγει ο Βενιζέλος και θα πανηγυρίσει που οι φίλοι του Γάλλοι σοσιαλιστές έχουν στο πρόγραμμά τους τη λέξη επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
Από factorx 

Σχόλια: Στον γαλλικό Τύπο αποκαλύφθηκε σήμερα γράμμα που θα στείλει σύντομα ο Φρανσουά Ολάντ σε όλους τους γάλλους σχετικά με τα πιστεύω του και τα κύρια σημεία του προγράμματος του. 
Μεταξύ των άλλων αναφέρει την απόφασή του να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας ώστε να συμπληρωθεί από ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα. 
Κατά τον Ολάντ, η Ευρώπη δεν είναι καταδικασμένη στην ύφεση και η αποδοχή της δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν σημαίνει ύφεση. Επίσης δήλωσε ότι θα κρατήσει υπεύθυνη δημοσιονομική στάση ώστε ήδη από το 2013 να πέσει το έλλειμμα κάτω του 3%.
Ο Ολάντ δέχτηκε μια αναπάντεχη βοήθεια από τον Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ που σε ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέταξε μια πραγματική βόμβα: “…΄Εχουμε ένα δημοσιονομικό σύμφωνο… πρέπει να γυρίσουμε πίσω και να κάνουμε ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη…” !
Τα πνεύματα έχουν ανάψει!
Οι έλληνες θα καταλάβουν επιτέλους ότι ΜΟΝΟΣ σε όλη την Ευρώπη εδώ και δύο χρόνια ο Σαμαράς πάλευε γι ‘αυτήν την περίφημη ανάπτυξη.  
Οι έλληνες ΠΡΕΠΕΙ να του αναγνωρίσουν ότι πάλεψε γι’αυτούς, ένας εναντίον όλων, και αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο.
…Γαμ@τ@ ο Ολάντ δεν θα βλέπει MEGA & ΣΚΑΙ ούτε θα έχει ακούσει για τον κύριο Μπάμπη… θέσφατο που …. καταρρέει.
Όλοι οι πυλώνες της ΕΕ είναι υπό αμφισβήτηση σε ό,τι αφορά τους Γάλλους πολιτικούς.
- Ο Ολάντ αμφισβητεί το σύμφωνο σταθερότητας
- Ο Σαρκοζί τη συνθήκη Σέγκεν
- Η Λεπέν εναντίον του Ευρώ.

Η πιο δίκαιη τιμωρία για τους αλαζόνες Γερμανούς και την κουφή γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: